7 τρόποι να ξυπνάτε με όρεξη το πρωί

Νομίζετε ότι μόνο όταν πίνετε καφέ, νιώθετε έτοιμοι να ξεκινήσετε την μέρα σας αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, μόνο όταν υιοθετήσετε μερικές καλές συνήθειες θα μπορείτε, γεμάτοι δύναμη, να ζείτε την καθημερινότητα σας.

 1. Ξυπνήστε αφήνοντας το φως να μπει μέσα στο δωμάτιο από τις γρίλιες ή από την κουρτίνα. Το φως του ήλιου είναι το μόνο ικανό να ξυπνήσει τον οργανισμό σας στέλνοντάς του το σωστό μήνυμα.

2. Μπορεί να αγαπάτε το χουζούρι αλλά οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι πολύ καλύτερο να σηκώνεστε από το κρεβάτι αμέσως μόλις ακούσετε το ξυπνητήρι παρά να αναβάλλετε κάθε πέντε λεπτά το ξύπνημα σας. Μάλιστα, προτείνουν να σηκώνεστε από το στρώμα με ένα ελαφρύ πήδημα για να ενεργοποιήσετε άμεσα την κυκλοφορία του αίματος.

3. Μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, κάνετε κάποια μορφή άσκησης που σας ικανοποιεί. Τρέξτε μερικά τετράγωνα γύρω από το σπίτι, κάνετε μερικές ασκήσεις yoga ή ανεβείτε για λίγα λεπτά πάνω στο διάδρομο. Έτσι, θα ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία του αίματος και τα κύτταρα σας θα αρχίσουν να δραστηριοποιούνται.

4. Φάτε κάτι που έχει μέσα έλαιο καρύδας το οποίο έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει μεγάλες δόσεις ενέργειας που απορροφούνται από τον οργανισμό πολύ πιο εύκολα από οτιδήποτε άλλο. Λάδι καρύδας μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

5. Απολαύστε ένα πλούσιο πρωινό σε πρωτεΐνες για να μπορέσετε να κρατηθείτε χορτάτοι μέχρι το δεκατιανό ή ακόμα και το μεσημεριανό. Το πρωινό είναι το μόνο γεύμα που δεν χρειάζεται να σας απασχολούν οι θερμίδες του.

6. Μπείτε κάτω από το ντους και αφήστε το νερό να ξεσηκώσει τις αισθήσεις σας. Επιλέξτε να κάνετε σκοτσέζικο ντους, δηλαδή εναλλαγές ζεστού και κρύου νερού, για ακόμα πιο άμεσα αποτελέσματα.