1. Ποια η διαφορά του Φυσικού Μεταλλικού Νερού από το Επιτραπέζιο Νερό ή από το νερό βρύσης ;

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό αποτελεί το μόνο νερό που δεν υπόκειται σε καμία επεξεργασία και διατίθεται όπως ακριβώς το παρέχει η φύση. Φιλτράρεται φυσικά περνώντας από συνεχή εδαφικά υποστρώματα. Επιπλέον η σύστασή του είναι ελεγμένη και σταθερή στην διάρκεια του χρόνου. Έτσι εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του. Ονομάζεται Φυσικό Μεταλλικό Νερό γιατί πέρα από το ότι είναι το μόνο ουσιαστικά νερό όπως μας το δίνει η φύση, περιέχει πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την καλή φυσική κατάσταση του ανθρώπου.

Αντίθετα το πόσιμο νερό βρύσης είναι νερό επιφανείας που συσσωρεύεται σε τεχνητές αποθήκες νερού και υφίσταται επεξεργασία προκειμένου να εξασφαλίζεται η ποιότητα του, όπως χλωρίωση, προσθήκη ή αφαίρεση αλάτων και άλλων χημικών ουσιών.

Τέλος το επιτραπέζιο νερό είναι νερό επιφανείας ή υπόγειο που μπορεί να υφίσταται σειρά φωτοχημικών επεξεργασιών προκειμένου να απαλλαχθεί από ακατάλληλα στοιχεία.

 

2. Από που προέρχεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ ;

Η περιοχή από την οποία πηγάζει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ είναι ιδιαίτερα πλούσια σε υδάτινους πόρους, σε μοναδικής ποιότητας, αγνό νερό, το οποίο εδώ και εκατό χρόνια ευεργετεί τους επισκέπτες της. Αυτό είναι και το μυστικό του. Βρίσκεται στα Ακαρνανικά Όρη, ένα περιβάλλον ολότελα φυσικό και προστατευμένο χωρίς ίχνη φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και άλλων ουσιών. Το φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ εμφιαλώνεται στην πηγή του χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου χεριού, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τις αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαικής Ένωσης. 

 

3. Υπάρχει ημερομηνία λήξης για το εμφιαλωμένο νερό ;

Γενικώς συστήνεται το εμφιαλωμένο νερό να καταλώνεται «φρέσκο». Έτσι λοιπόν η εταιρεία μας συστήνει την κατανάλωση του απλού νερού εντός ενός έτους από την ημερομηνία εμφιάλωσης ενώ για το ανθρακούχο την κατανάλωση εντός δυο έτων από την ημερομηνία εμφιάλωσης.

 

4. Τι είδος υλικό χρησιμοποιείται για τα μπουκάλια Κορπή ;

Οι φιάλες μας αποτελούνται από υλικό PET το πιο ασφαλές υλικό που υπάρχει, και το πλέον κατάλληλο για εμφιαλωμένο νερό. Οι γυάλινες συσκευασίες αποτελούνται από γυαλί.

 

5. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νερού ΚΟΡΠΗ σε σχέση με τα υπόλοιπα νερά ;

Το νερό ΚΟΡΠΗ είναι φυσικό μεταλλικό νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα και είναι κατάλληλο για δίαιτα πτωχή σε Νάτριο.

 

6. Ποιά η επίσημη θέση της εταιρείας σε σχέση με την ανακύκλωση ;

Όλα τα υλικά συσκευασίας που υπάρχουν στο Εργοστάσιο ανακυκλώνονται 100% από την Εταιρεία μας. Επιπλέον, η εταιρεία μας ακολουθεί όλη την σχετική νομοθεσία που προβλέπει το Ελληνικό κράτος και πληρώνει ετησίως στην Εταιρεία Ανακύκλωσης ένα ποσό ανάλογο του όγκου παραγωγής του εργοστασίου. Το ποσό αυτό χρησιμοποιείται για την ολοκληρωμένη διαχείριση κάθε λογής απορριμμάτων. 

7. Πού αναγράφεται η ημερομηνία λήξης στα νερά ΚΟΡΠΗ ;

Η ημερομηνία λήξης είναι τυπωμένη με χαρακτήρες σε λευκό χρώμα μεταξύ καπακίου και ετικέττας. 

 

8. Ποιός είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των νερών ;

Τα νερά φυλάσσονται σε δροσερό (εως 18 βαθμούς Κελσίου) και σκιερό μέρος, μακρυά από οσμές.  (Η πληροφορία αυτή αναγράφεται πάνω στις φιάλες).

 

9. Τα μπουκάλια (και τα γυάλινα) νερού ΚΟΡΠΗ μπαίνουν στην ανακύκλωση ;

Βεβαίως.

 

10. Μπορώ να σας επιστρέψω τα γυάλινα μπουκάλια νερού ΚΟΡΠΗ ;

Δεν είναι εφικτό καθότι δεν υπάρχει σύστημα συλλογής και διάθεσης τους στο Εργοστάσιο ώστε να πλυθούν και να ξανά χρησιμοποιηθούν.